Perjalanan Balik Sekolah yang Menuntut Pengorbanan

Posted: 16 Disember 2014 in Alma Mater, Kita Adalah Apa Yang Kita Makan

a1

b

c

d

e

f

g

*Kepik = dompet

Komen-komen
  1. Tanpa Nama berkata:

    hahhahahahahaha

    rumah tepi sekolah cita macam rumah kat afrika sekolah kat kutub..
    hmm..dapat makan jojo pun sedap jugak ni..mainan dahlah best2..

    #kartunster..

    btw : gua first lagi aujinzz…hahaha

    Like

  2. plain83 berkata:

    2nd! Gua 2nd! LoL ;p

    Jambu batu segar taruk serbuk asam ko… slurppp, aku suka, kalau ada rojak buah, lagi sukaaa~ ;3

    Zaman balik sekolah dulu, suka betoi aku beli rojak buah kat van jual jajan dan air kat luar pagar skolah… sekarang ni, kalau travel ke mana2 dan stop kat RnR, aku akan cari buah potong jugak, all time fave ;3

    Like

  3. cEro berkata:

    Aku patut mention ke yg aku third? 3rd! Yaay!!

    Habis sekolah dulu selalu byk gila penjual jajan tunggu rezeki kat pagar sekolah…
    Ada apek aiskrim ni aku ingat sgt sbb asyik ulang ayat dia “aish-klim aish-klim!”
    Nostalgik sgt!

    Like

  4. haryz berkata:

    punya la kusyuk aku baca citer igtkan punya la jauh rumah dr skolah. rupa2nya…

    oh, logamaya eh nama dia? igtkan fatamorgana. baru 1st time dgr term tu. (ke aku yg dah amnesia?)

    biasa gak beli jajan lepas abis skolah. n pakcik kedai tu pulak mmg selalu panggil aku aris ariwatan, sbb artis feveret dia. lol.

    -haryz

    Like

  5. Aujinz malas nak login berkata:

    Ingat dapat first dah kira hebat ke Nazha.. ko tunggu nanti Mustapa update blog dia taon depan… gua akan jadi pengomen paling yang kesatu! koh koh koh

    hek eleh rumah sebelah sekoloh jer.. kecoh laa lu Mustapa. Gua ingatkan jauh bebeno…
    Keluarga Bersama Singer tu yang nyanyi Singer, menawan keluarge bahagiaaa tu ke?.. pergh.. lejen tuuu…

    Like

  6. Kringet berkata:

    Kepik tu siyes sampai skang saya guna. Kepik emejensi yang ajaib. Warna hijau duit 50 sen dengan 20 sen. Warna pink 10 sen semua. 5 sen simpan dalam tabung sebab tak guna sangat.

    Like

  7. Pa Johan berkata:

    Kartunster: Tahniah 1st! Jojo mahal la. Setakat balik sekolah. Aku beli Jojo bila time pegi supermarket je.

    Plain: Tahniah 2nd! Aku pun sama, celet sikiiiitttt. Lagipun, buah lebih sihat dari cikedis. Kau makan cikedis banyak-banyak, nanti cepat beruban macam Aujinz.

    Cero: Tahniah 3rd! Aku suka kalau uncle tu jual aiskrim jenama Polar. Potong, letak kat kon aiskrim. Nyam.

    Haris Hariwatan: Aku pun tak sure sebenarnya. Logamaya pun betul, fatamorgana pun betul. Jap aku google jap ehhhh.

    Aujinz Zamzudin: Kakaka. Yela, rancangan sukaneka tu la. Syok wehh

    Syukringet: Yeke? Saya tak guna dah sebab nampak macam nenek-nenek punya kepik. Haha. ._.”

    Like

  8. deeya berkata:

    sedap nyeeeee jambu batu tarok asam tabur tu. nasib musim ujan. tak berapa nak kecur air sngt telan air liur. ehem2! deret2 kedai emas pontian tu ade sorang india ke mamak ke india muslim camtu jual cendol kat 1 lorong. dia kacau cendol pakai selipar weyh. sedap cendol dia. pasaipa aku crite bende ni kt ko ek? haha!

    Like

    • Pa Johan berkata:

      Tapi mak aku bukan pegi kedai emas situ. -.-”
      Yang pakcik india muslim tu aku tau. Ada orang kata dia kacau cendol pakai sepende weiiiiii.Tu yang buat jadi sedap tu.

      Like

Timakasih! :>

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s