Saya dan Media

Posted: 9 Mei 2012 in Hari Yang Bertajuk, Karangan Bertulisan Komputer, Zaman Primitif

Can I trust you with my own
Give me time to believe
Those with too much power they fall down in history
Yea you might have us hanging onto your every breath
So be responsible
Learn to preserve, protect and respect
Not to destroy
Not to deplore
The angles of truth are so much harder to explore

                                                                                                    – Jason Lo, Evening News –

Komen-komen
  1. krepek berkata:

    teringat tv tirai masa kecik² dulu.. dah malas nak baca metroll,utusan meloya dgn berita hairan.

    Like

  2. Aujinz berkata:

    tahniah Pah, akhirnya kau berjaya gak mendapat ilmu dari suratkabo..
    koh koh koh

    Like

  3. Kringet berkata:

    TV rumah kita lebih kurang macam ‘tu lah.
    Tiada alat kawalan jauh melainkan punat, punat dan penat.
    Cuma dari segi pemberontakan tidak berlaku tatkala emak kita ber’mesoarat’.
    Cabaran lebih tertumpu kepada punca kuasa untuk menyalakan tv tersebut.
    Masalah ‘main power’ ini memang ‘main problem’.
    Kerana. Era itu, kampung kita tiada TNB.
    LLN (Lampu Lewat Nyala) pun tiada.
    Kampung kita masih guna lampu ‘geslen’ bila tiba malam hari.
    Untuk menonton tv, abah kita caj bateri kereta ‘second-hand’.
    Abah kita juga ‘master controller’nya.
    Jadi apabila cerita Toriton Moby Dick, The Three Stooges, Harrold Llyod, Stingray dan Ultraman Hayata bersiaran, maka meng’usya line’lah akan kita terhadap abah kita.
    Kalau abah kita tengah lentuk atas kerusi malas, ia merupakan hari kemenangan.

    Hayata become The Ultraman! (*Zaman ‘ni rasaksa dia semua lagi real. Macam dinosour.)

    Like

  4. Pa Johan berkata:

    Aujinz: Hahaha… bukan aku faham sangat pun time tu.
    Encik Syuqri: Pengalaman encik bersama telehvisen sangat menarik!😀 Tak pernah tengok semua cerita tu, kecuali the 3 Stooges. Dan the Little Rascals. Ultraman Hayata pun baru hari ni tahu ada. ._.”

    Like

  5. lisasuke berkata:

    yeahh~ hidup kite memang sejibik… walaupun kota tinggi ngan jb tu tak berapa nak dekat… tapi cenel tivi kite sama…

    Like

  6. Pa Johan berkata:

    Yahuuu!!!!!!!!! Gimme ten orang Johor sekalian!

    Like

  7. lisasuke berkata:

    bangga dan seronok jadik orang johor…

    Like

  8. matkeng berkata:

    dah bertahun-tahun tak baca berita harian ke, metro ke, utusan ke.. kat rumah hamba ni pun diharamkan surat khabar mcm tu pa, sbb kanak2 ramai sangat dalam rumah, bahaya beb, hahaha

    Like

    • Pa Johan berkata:

      Rumah aku sampai sekarang (walaupun takde kanak2 dalam rumah) kalau beli suratkhabar, nak baca kena sorok-sorok, terutamanya yang akhbar sisipan untuk cerita2 sensasi retis2 malaya tu. Pakaian menjolok mata. Heheh.

      Like

Timakasih! :>

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s