Nama Panjang, Akal Pun Panjang. Kot.

Posted: 31 Disember 2011 in Kotak-kotak

* Benda lama ni. Nak buang, rasa rugi pulak. Sori buruk. Selamat Tahun Baru 2012!!!

Komen-komen
  1. Prinz Aujinz berkata:

    aku pun tak paham kenapa mak bapak depa perlu letak nama panjang panjang…
    kesian cikgu depa nanti..

    Like

  2. Remy berkata:

    Selamat Tahun Baru, Pa.

    Ikhlas,
    Soepardjo Mikhael Remy Sudarmadji Al-Qarimy Bin Kosman.

    Like

  3. Pa Johan berkata:

    Aujinz: Biarlah mak bapak depa nak bagi nama apa pun. Kau tu pun nanti entah entah macam tu jugak. Kehkeh.
    Remy: Selamat Tahun Baru, Soepardjo Mikhael Remy Sudarmadji Al-Qarimy Bin Kosman.

    Ikhlas,
    Padayappa Papaya ParappaRappa Pasembor Pajohan

    Like

  4. haryzkhairuddin berkata:

    bukan takat cikgu je yg kesian, bebudak tu pon kesian gile.. mau abih setengah jam isi nama time pekse nnt. mak bapak nk nama anak futuristik sgt smpi da pelik2 bunyinye. tu belom ckp pasal maksud nama lg..
    oh, lupe. selamat tahun baru 2012 ripa. bobby ape khabor?? sihat?? lol. ;p

    Like

  5. krepek berkata:

    kesian kat bakalΒ² suami nanti mesti jenuh nak menyebut nama bakal isteri masa akad nikah.

    Like

  6. cimotcomot berkata:

    hahaha..nama aku pon panjang..agak penat bila nak tulih nama kat buku-buku kalau masa nak start sekolah masa kecik2 dulu..adoyaiiiii

    Like

  7. Kak Lily berkata:

    Sakit jiwa kak dibuatnya kalau nak masukkan nama panjang dalam data SMA haha

    Like

  8. Luc berkata:

    Nama aku pendek.πŸ˜€

    Like

  9. tips berkata:

    macam orang Indon yg suka nama panjang.. jenuh nak tulis name time exam!!

    *blog ni udah diarwahkan kah??

    Like

  10. Pa Johan berkata:

    Haris Khairuddin: Nanti kau jangan bagi nama anak kau panjang panjang, tau. Sian dia nanti time peksa, orang dah jawab sampai soalan nombor 30, anak kau baru siap tulis nama. Siannya!!!
    Encik Krepek: Betul. Berpetak lidah tok kadi nak menyebutnya jugak. :p
    Cimot: Nama betul kau macam dekat fb kau tu ke? Wah! Memang canggih gila nama kau tu!
    Kak Lily: SMA tu apa kak? Aaaaa….. TT^TT
    Luc: Nama aku pun pendek, satu patah perkataan je. Tahniah lah untuk kita berdua.
    Cik Tips Kurus: Tapi nama orang Indonesia selalunya sedap sedap! Muhammad Sinar Jumaat, contohnya.πŸ™‚

    *ya,blog sudah arwah.

    Like

  11. Cik Nur Qalby berkata:

    Hye tuan kepada Puetera Bobbyana Yenni. Rindu Bobby! T___T

    Like

  12. deeya berkata:

    aku tak ingat tah bile g teman adik konvo .. masuk kat dewan tu org tu dok sebut nama seibijik2 naek atas stage amek sijil ..

    tibalah sorang budak nie nama dia Normayatullah Rabiatul Adawiyah Arbiah Armada binti si pulan , terus bingit suasana dewan tu .. ade yg aku dngar dok ngate2 dari belakang dewan mak pak dok letak nama panjang2 gitu lah , payah menyebut la , tak kuat bawak nama lah bla bla bla …

    tapi bile dah last2 episod , disebutkan nama2 tokoh pelajar cemerlang , disebut lagi sekali nama Normayatullah Rabiatul Adawiyah Arbiah Armada binti si pulan , terus senyap dewan .. haha !

    Like

Timakasih! :>

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s